Hallo en welkom op mijn blog

Lees het gerust door en kom eens vaker! :)
Onder is mijn blog, het oude nieuws onder, boven de nieuwe. Ik probeer 't zo actueel mogelijk te houden uiteraard.

Groeten,
Joël Roza


Aangepast zoeken

woensdag 12 september 2007

Newsflash: 12 september

En dit keer maar gewoon uit de Drechtsteden:

Omwonenden ’oude’ Wipmolen Alblasserdam vrezen nieuwbouwplannen

ALBLASSERDAM - Bewoners van de Rederswijk rond cultureel centrum De Wipmolen zien met angst en beven de nieuwbouwplannen tegemoet. Dat bleek vanavond tijdens de wijkschouw in het dorpscentrum.
De Wipmolen wordt gesloopt om plaats te maken voor een woon- en zorgcentrum voor senioren. Voorzitter Teun Both van bewonerscommissie Rederswijk is bang dat het een heel hoog pand wordt dat niet past binnen de sfeer van de buurt. Wethouder S. Veerman heeft dit voorjaar gezegd dat het nieuwe gebouw hoog wordt, maar in geen geval hoger dan de veertig meter lange toren van de Nederlands Hervormde kerk.

Wethouder A. Dekker kon de bewoners meedeken dat het gemeentebestuur heeft vastgesteld dat de maximale bouwhoogte 27,5 meter is.

De bewoners zijn ook bang dat het tekort aan parkeerplaatsen in hun wijk nog groter wordt als er straks parkeervakken verdwijnen voor het nieuwe gebouw en voor woningen op het parkeerterrein tussen het Makado-center en het Bos van Rijkee. Ze willen ook inspraak. De wethouder zegde toe de bewoners te betrekken bij de plannen, die het volgend voorjaar van de tekentafel moeten komen. Met het parkeren komt het volgens Dekker ook wel goed.

Een andere klacht ging over de verkeersveiligheid op Dam en Plantageweg. Op de kruising zijn enkele jaren geleden de verkeerslichten en de voetgangersoversteekplaatsen weggehaald. Volgens Ellen Buitelaar levert dat gevaarlijke situaties op bij het oversteken, mede doordat lang niet iedereen zich houdt aan de maximumsnelheid van 30 per uur. Ze wil de zebra’s terug. Dekker beloofde de zaak te onderzoeken.

[Bron: www.ad.nl/rotterdam/drechtsteden]

Raad worstelt met omroep: Geen keuze voor RTV Dordrecht of Media78

Door HERMAN ANDRIESS E
DORDRECHT - De gemeenteraad van Dordrecht heeft geen voorkeur uitgesproken voor een lokale omroep.
De meerderheid van de raad, de coalitiepartijen PvdA, VVD, CDA en ChristenUnie/SGP, volgde gistermiddag het advies van b en w om een neutraal advies neer te leggen bij het Commissariaat voor de Media. Dat besluit eind deze maand wie de komende vijf jaar in Dordrecht mag uitzenden: RTV Dordrecht of nieuwkomer Media78. De oppositiepartijen hebben een voorkeur voor RTV Dordrecht.

Beide omroepen voldoen volgens de raad aan de wettelijke criteria om te kunnen uitzenden. Ze zijn representatief en lokaal genoeg, twee criteria waar het commissariaat naar kijkt.

De raad werd niet gevraagd een inhoudelijk oordeel te vellen over beide omroepen. Niettemin speelden emoties wel degelijk een rol, bleek in het raadsdebat.

De fracties gaven aan dat het niet eenvoudig was een standpunt in te nemen. Binnen de VVD heerste zelfs verdeeldheid, lichtte M. Merx van de liberalen toe. ,,We hebben geen uitgesproken mening en daarom volgen we het standpunt van het college. Ook binnen de PvdA kwamen de fractieleden niet tot een keuze, gaf V. Versluis van de partij toe. ,,Beide omroepen hebben hun zwakke en sterke punten.’’

Volgens het CDA zijn beide gegadigden voldoende verankerd in de Dordtse samenleving, aldus christen-democraat W. van der Kruijff. B. Staat van de ChristenUnie/SGP stelde dat zowel RTV Dordrecht als Media78 voldoet aan de Mediawet. ,,Daar zit het verschil niet.’’

De oppositiepartijen Beter voor Dordt, ECO-Dordt, GroenLinks, D66 en de VSP willen dat RTV Dordrecht de komende vijf jaar blijft uitzenden. Ook de eensmansfractie Karapinar kiest voor de huidige omroep. Karapinar keerde vorige week de PvdA de rug toe en ging alleen verder.

Volgens P. Sleeking van Beter voor Dordt is RTV Dordrecht een omroep die ’met beide benen in de Dordtse klei staat’. M. Ruisch (GroenLinks) meende dat RTV Dordrecht de kans moet krijgen verder te groeien. ,,De omroep heeft de laatste tijd al een professionele slag gemaakt.’’

J. van Dongen van D66 stelde dat er met RTV Dordrecht afspraken zijn gemaakt om tot verbetering te komen. ,,Als je dat doet, moet je de omroep ook een kans geven zich te bewijzen.’’ Wat hem betreft zendt RTV Dordrecht ook de komende vijf jaar uit.

J. Tazelaar van de VSP stelde onomwonden dat je ’geen oude schoenen moet weggooien die nog lekker lopen’. ,,Er is dus geen aanleiding om het beeld van RTV Dordrecht op zwart te zetten,’’ zei Tazelaar over de verbeteringen bij de huidige omroep.

Het bevreemdde vertegenwoordigers van Media78, die het debat gisteren volgden, dat de partijen met geen woord repten over de representativiteit van RTV Dordrecht. Twee leden van het Programma Bepalend Orgaan (PBO) van de omroep wonen niet in Dordrecht, de leidinggevenden ook niet. Daarmee is de omroep niet representatief genoeg, stelt Media78. Voorzitter Cees den Bakker van het PBO van Media78 wees daar vorige week in de Dordtse vergaderkamers ook al op.

Volgens Media78 moet dat criterium juist mede de doorslag geven voor het Commissariaat voor de Media. Om die reden had de discussie in de raad uitsluitend daarover moeten gaan, meende Den Bakker na afloop van het debat in de gemeenteraad.

Het Commissariaat voor de Media beslist later deze maand wie de zendmachtiging krijgt.

[Bron: www.ad.nl/rotterdam/drechtsteden]

Geen opmerkingen: