Hallo en welkom op mijn blog

Lees het gerust door en kom eens vaker! :)
Onder is mijn blog, het oude nieuws onder, boven de nieuwe. Ik probeer 't zo actueel mogelijk te houden uiteraard.

Groeten,
Joël Roza


Aangepast zoeken

zondag 2 december 2007

OVnieuws 3 special DAV

Oja, ook nog wat nieuws uit DAV ;)

Gratis openbaar vervoer bij Arriva in 2007- 2008

Om het gebruik van het openbaar vervoer in het DAV-gebied (Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden) onder reizigers te stimuleren en extra onder de aandacht te brengen biedt Arriva op bepaalde dagen gratis openbaar vervoer aan. Zo kunt u het openbaar vervoer uitproberen en de voordelen en het gemak ervan zelf ervaren. Het gratis OV bij Arriva geldt voor alle buslijnen van Arriva op nieuwjaarsdag, de paasdagen, pinksteren, de kerstdagen en alle zondagen in de maanden juli en augustus. Het 'gratis' openbaar vervoer is niet geldig in het Vraagafhankelijk Vervoer (beltaxi).



Gratis openbaar vervoer in december
Gratis met de bus en/of waterbus naar een sfeervolle kerstmarkt, kerstmuziek, ijspret op het Scheffersplein, een levende kerststal en natuurlijk: heel veel mooie winkels in kerstsfeer. In deze periode is er in Dordrecht van alles te doen en te beleven. Bezoek Dordt om inkopen te doen, of gewoon, heerlijk te genieten van alles wat kerst zo sfeervol maakt.

Speciaal voor onze reizigers biedt Arriva en de Waterbus u namens de gemeente Dordrecht gratis openbaar vervoer aan en nog meer... Op 1, 8, 15, 16, 22 en 23 december is het openbaar vervoer van Arriva in alle bussen op de stadslijnen in Dordrecht gratis (inclusief de taxibusjes) met uitzondering van het Vraagafhankelijk Vervoer (beltaxi). De Waterbus vaart op deze zaterdagen en zondagen gratis tussen de haltes Papendrecht Veerdam, Dordrecht Merwekade, Dordrecht Hooikade en Zwijndrecht Veerplein. Let op: Van 24 december 2007 t/m 4 januari 2008 is in Dordrecht (in tegenstelling met wat er in de dienstregeling staat) voor de lijnen 1,2,3,4,5,7,9 en 10 de normale dienstregeling van toepassing. Dit betekent voor u meer openbaar vervoer dan tijdens de andere vakantieperiodes. We wensen u heel fijne feestdagen en alle goeds voor 2008!


Altijd gratis met de bus Dordt in vanaf P+R

Succesvolle proef leidt tot permanent voordeel

De gemeente Dordrecht ziet een belangrijke rol weggelegd voor gratis openbaar vervoer in Dordrecht vanaf P+R terreinen. Daarbij wordt een bijdrage geleverd aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van de stad Dordrecht door op die plaatsen en tijden dat het autoverkeer problemen met zich meebrengt een volwaardig alternatief aan te bieden. Zo biedt de gemeente Dordrecht o.a. gratis busvervoer aan automobilisten die hun auto buiten de stad parkeren op bepaalde dagen. Na een succesvolle proefperiode kunnen parkeerders van de terreinen Weeskinderendijk en Energiehuis te Dordrecht vanaf 1 april 2007 nu altijd gratis gebruik maken van de bus naar het centrum van Dordrecht. Het gratis openbaar vervoer geldt voor mensen die hun auto parkeren op de parkeerplaatsen Weeskinderendijk en Energiehuis in Dordrecht op koopavonden, zaterdagen en alle officiële koopzondagen van de Gemeente Dordrecht. Hiermee wil de gemeente mensen stimuleren hun auto buiten het centrum te parkeren. Op een tweetal lijnen geldt dit “gratis openbaar vervoer”: - lijn 9, rijdend van de halte Weeskinderendijk naar het centrum Dordrecht en terug - lijn 10, rijdend van de halte Energiehuis naar het centrum Dordrecht en terug Reizigers kunnen op de genoemde tijdstippen zonder buskaartje meereizen. De regeling gold aanvankelijk als proef voor een periode van drie maanden. De resultaten van de proefperiode zijn gemonitord door Arriva en besproken met de gemeente Dordrecht. Samen is bepaald dat deze succesvolle proef wordt voortgezet en omgezet in een permanente regeling. Door middel van tellingen worden de resultaten gevolgd. De gemeente hecht er belang aan dat middelen zo worden ingezet dat zoveel mogelijk mensen ervan kunnen profiteren. Gemeente en Arriva blijven zoeken naar deze vormen van openbaar vervoer.



Gratis en goedkoop openbaar vervoer rond de feestdagen

Voordelig kerstshoppen met Arriva
December mogen we toch wel de mooiste maand van het jaar noemen. Het is een echte familiemaand. Geen andere maand waarin mensen elkaar zo vaak opzoeken, genieten en inkopen doen. Er is in onze regio van alles te doen en te beleven. Maar december is ook een dure maand. Daarom biedt Arriva speciaal voor onze reizigers in december gratis en goedkoop openbaar vervoer aan en nog meer... Tijdens de kerstdagen en op Nieuwjaarsdag is het openbaar vervoer in het DAV-gebied gratis. Het gratis OV geldt voor alle buslijnen van Arriva in Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden met uitzondering van het Vraagafhankelijk Vervoer (beltaxi). Vanaf 23 december 2007 t/m 7 januari 2008 kunt u van ma. t/m vr. na 09.00 uur en in het weekeinde de hele dag met 40% korting reizen met de trein op de Merwede-Lingelijn; het traject Dordrecht – Geldermalsen! Samen voordelig winkelen op koopzondagen in Dordrecht en Gorinchem. Op 23 en 30 december reist u met de trein; 2 voor de prijs van 1! Bezoek van 13 t/m 16 december de kerstfair op een eeuwenoud familielandgoed in Beesd. Dan geldt de treinactie; 2 voor de prijs van 1! € 10,- korting op een schilderworkshop Bob Ross (inclusief kerstlunch) op vertoon van een gebruikt trein- of buskaartje. We wensen u heel fijne feestdagen en alle goeds voor 2008!




Sinterklaasactie Schrijf een gedicht en win een MP3-speler
Eerst zie je de Sint op de televisie. Een plechtig zwaaiende oude heer die met zijn stoomboot helemaal uit het warme Spanje naar Nederland is komen varen om kinderen vrolijk te maken. En dan ineens stapt hij met zijn knechten in de bus of trein... Dit jaar ruilt hij namelijk op woensdag 5 december zijn paard tijdelijk in voor de bus en trein van Arriva. Een speciale sneldichter - de dichtpiet - helpt je die dag in de bus of trein een gedichtje te schrijven voor vrienden of familie maar het kan ook voor een "favoriete” buschauffeur of treinsteward. Schrijf een gedichtje voor jouw favoriete buschauffeur of treinsteward en stuur het op naar Arriva. Arriva Nederland, t.a.v. Sintactie DAV-gebied, Postbus 626, 8440 AP Heerenveen. Het leukste gedicht wordt nog in december beloond met een MP3-speler. Iedereen die zoet is geweest en Sinterklaas en zijn Pieten tegenkomt in de bus of trein krijgt iets lekkers. Iedereen die stout is geweest krijgt…..




Sinterklaas kleurwedstrijd

Maak kans op een Sudokuspel! Download nu snel je kleurplaat en win een leuke prijs.
Eindelijk, hij is er weer. Sint is in het land. Ondanks concurrentie met de kerstman, is Sinterklaas nog altijd hét kinderfeest. Niet alleen voor de kleintjes maar ook voor de iets oudere kids. Steeds meer mensen gebruiken de bus of de trein voor een gezellig dagje uit. Bijvoorbeeld een bezoekje naar opa en oma, om te winkelen of voor een bezoekje aan het Sinterklaashuis. Met het invullen van een kleurplaat wordt het in de bus of trein ook steeds leuker want je kunt er nu een leuke prijs mee winnen. Hoe doe je dat? Stuur je mooiste kleurplaat naar Arriva. In januari vindt er een prijsuitreiking plaats. Misschien zit jij er wel bij! De kleurplaat kun je hier downloaden. De spelregels Kinderen maken met een mooi ingekleurde kleurplaat kans op een gratis Sudokuspel. Je kunt zo vaak meedoen als je maar wilt. In januari 2008 vindt de prijstrekking plaats. Er totaal worden er 4 prijzen uitgereikt De kleurplaat moet opgestuurd worden naar: Arriva Klantenservice, Antwoordnummer 1004, 8440 VB Heerenveen o.v.v. kleurplaatactie Sint DAV. Vergeet ook niet je leeftijd te vermelden! Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.


Arriva Store Gorinchem

Op het station Gorinchem komt een nieuw verkoop- en informatiepunt van Arriva: de Arriva Store. De store opent op 17 december a.s. haar deuren. U kunt hier terecht voor het kopen van bus- en treinkaartje of voor het stellen van uw vragen. Wij hopen u snel te mogen begroeten! De openingstijden zijn: - maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 19.00 uur; - zaterdag van 08.00 tot 19.00 uur; - zondag van 09.00 tot 19.00 uur. Let op: De openingstijden tijdens de feestdagen zijn aangepast: - 1e kerstdag van 09.00 tot 15.30 uur - 2e kerstdag van 09.00 tot 15.30 uur - oudjaarsdag van 09.00 tot 15.30 uur - nieuwjaarsdag van 11.00 tot 15.30 uur

Geen opmerkingen: