Hallo en welkom op mijn blog

Lees het gerust door en kom eens vaker! :)
Onder is mijn blog, het oude nieuws onder, boven de nieuwe. Ik probeer 't zo actueel mogelijk te houden uiteraard.

Groeten,
Joël Roza


Aangepast zoeken

zondag 19 oktober 2008

Eve naar: Dallgow-Döberitz - Berlin (Zentrum / Prenzlauer Berg)

Hallo weer iedereen,
Dinsdag werd ook weer een leuke dag, maar dat lees je hieronder...

Dinsdag 14 oktober,

's Ochtends weer vroeg opstaan zeg! Om 7.00 uur op en maar eens ontbijten. Snel ook nog 't lunchpakket maken en om half 8 weg met de bus richt. 't centrum van Berlijn.


Een ritje van een uurtje volgde dan, naar 'Dokumentations-zentrum Berliner Mauer'. Leuke rondleiding rondom die muur, maar het was ronduit saai om 't aan te horen. Niet de info was saai, maar hoe 't verteld werd. Half Duits, half Engels. Kortom, moeilijk te volgen eigenlijk. Der buiten nog tien minuten even een pause, en heb tegelijk 2 á 3 tram op de foto. Das wel lekker met een 10 min frequentie.


Daarna tegelijk naar de Reichtag / Bundestag. Best wel mooi gebouw dat blijkbaar nog steeds in gebruik was. Het was alleen wel een beetje lang wachten buiten. En voorwerpen dat verdacht eruit zien mogen niet naar binnen. Maar goed, met de lift naar boven en onze jas en tas inleveren. Dan de vergaderzaal naar binnen, was best wel groot. Niet veel later als iedereen zit volgde de gids. En toen viel ik echt in slaap, het engelse uitleg kon ik gewoon niet meer volgen.


Nadat het uitleg voorbij was, gingen we nach boven en hadden ze een mooi uitzicht. Hoewel, was eigenlijk een bewolkte dag. Een paar foto's maken en weer naar beneden......daar aangekomen een foto nog maken van Bundestag en naar een souverniers winkelje. Der was niet echt veel bijzonders te zien en alleen maar een pet gekocht. Daarna even een paar foto's gemaakt van bussen langs de Bundestag, van lijn 100 en M85. Lijn 100 rijdt best wel frequent met om de 10 min maar M85? Waah... 6 min overdag.


Daarna gingen de twee bussen uit elkaar. Wij gingen naar Prenzlauer Berg voor een fietstochtje door Berlin. En dat was het leukste voor mij deze week ;), al werden sommige in mijn groepje een beetje ramdiebielachtig door Berlijn. Eerst een stopje in dezelfde wijk Prenzlauer Berg waar een fietswinkel is met een toepasselijk naam: 'De Fietsfabriek'. Dan naar een stukje van de muur weer. Vervolgens maar eens naar een klein hofje. Vandaar richting een soort van kunstenaarshoekje zal ik maar zeggen, met de nodige uitleg. En natuurlijk was 't even wel oppassen met de tramsporen...


Daarna maar eens de Reinhardstraße in. Eerst miste ik een Citaro, maar vlak voordat we stopten zag ik in de verte een ander Mercedes opduiken! 't Was duidelijk een O405, later zag ik dat 't een O405N was. Dan komt ineens een super bus aan... Snel afstappen om te luisteren naar die vrouw, maar terwijl ze praatte stapte ik naar achteren maar hoorde net nog wat. '...en het gebouw wordt dan volgend jaar geopend...kunstenaars...bla bla'. Snel kwam de bus dichterbij en op de foto.


Ondertussen raakte ik aan de praat met een meisje, dat ik wel aardig vond. Dan komen we aan de andere kant van de Bundestag en maar eens een volledige foto er van. Dan fietsen we verder naar Brandenburger Tor en ook Joods Monument. Maar bij Joods Monument sprong Joerri maar eens over de stenen, niet dat 't graven zijn ofzo. Dan kwam er even een kaartje wisseltje.


Verderop gingen de naar Potsdamer Platz. Voor de ene lelijk, voor mij een best wel mooi plaatzje. En toen kwam ineens een politie escorte achter ons aan, nadat we waren afgestapt. En dat verkaarde ook meteen waarom we mochten door fietsen omdat agenten oer motor het zijverkehr regelden. Van daar fietsten we naar Checkpoint Charlie, met de nodige info natuurlijk. En bij Berliner Dom was ik een beetje afgeleid door de bussen maar goed, wel wat info meegekregen natuurlijk.


En vandaar ging binnendoor terug naar onze startpunt, maar onderweg ging het weer even... mis. Dacht ik even een tram was maare ontspoorde vrijwel meteen :|. Wat er echt gebeurde: ik probeerde een groepje in te halen, dus eerst over de tramrails en daarna weer terug. En terug ging mis. Wanneer ik overstak ging ik een beetje te recht eroverheen. Dus ik viel meteen op de grond maar wél goed. MUN zei van: 'Gaat het wel?' En verder kwam COZ ook erbij. MUN: 'je bent wel goed gevallen, verder niks aan de hand?'. Daana even iedereen weer goed aangesloten bij 't groepje en fietsten we weer verder.


En vlak voordat we bij 't hotel waren wouden een paar naar Aldi. Tjonge, voor mij wel een goeie winkel hoor in ieder geval. Aleen, we moesten zelf nog teruglopen maar dat gaf niks. Dan nog even de hele avond zitten ergeren op de kamer, wanneer er mensen de deur bij ons platlopen. Maar ook nog om een ander reden waar ik niet tegen kon. Toen kwam Mark weer binnen van net weggeweest. En ja, ik pakte maar eens de mp3 en wou even buiten staan. Gooide de deur achter me dicht en zat m'n oortje ertussen :|. Kreeg een kleine woedde aanvalletje en bonkte op de deur met een later gevolg dat de hele deurpost moest worden vervangen :| :|. Tenminste, dat hoorde ik later. Ondertussen zat ik dan beneden bij WYN, die wat vroeg enzo. Zo, dat was 't dan maar weer. Morgen over woensdag ;),

Dag.

Geen opmerkingen: